خلاصه آخرین توصیه های سازمان جهانی بهداشت در خصوص استفاده از ماسک

۲۲ دی ۱۳۹۹ | ۰۷:۵۹ کد : ۴۷۳ اسلایدر اصلی اخبار
طبق آخرین راهنمای سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با پاندمی کووید-۱۹ در تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۲۰ (۱۱ آذر ۱۳۹۹) آخرین اطلاعات و به روزرسانی های مرتبط با استفاده از ماسک اعلام گردید که موارد زیر را شامل گردید:
خلاصه آخرین توصیه های سازمان جهانی بهداشت در خصوص استفاده از ماسک

• مدیریت ماسک
  • انتقال بیماری SARS-cov-2
  • استفاده از ماسک در تسهیلات بهداشتی در مناطق در تماس با عموم جامعه
  • انتقال تک گیر و خوشه ای
  • استفاده از ماسک برای عموم و مناطق با احتمال انتقال خوشه ای
  • جایگزین های ماسک های غیر پزشکی برای عموم جامعه
  • دریچه های بازدمی در رسپیراتورها و ماسک ها ی غیرپزشکی
  • استفاده از ماسک در حین فعالیت شدید بدنی
  • پارامترهای اصلی در زمان تهیه ماسک های غیرپزشکی (پیوست راهنما)

با این حال در اینجا نکات اصلی این راهنما به خصوص بخش های مرتبط با بهداشت حرفه ای(سلامت کارکنان به خصوص کادر  بهداشت و درمان) ارائه می گردد.

از ماسک به عنوان بخشی از بسته پیشگیری و کنترل جهت محدود سازی sars-cov-2 ، ویروسی که باعث کووید 19 می شود، استفاده کنید. استفاده از ماسک به تنهایی نمی تواند حفاظت کافی ایجاد کند. دیگر پروتکل ها شامل شستن دستها، فاصله گذاری اجتماعی، اجتناب از تماس با صورت دیگران، تهویه کافی، آزمایش، پیگیری تماس، قرنطینه و ایزولاسیون نیز باید به طور همزمان مورد لحاظ باشد.

استفاده درست از ماسک، انبار، شست و شو یا دفع ان برای اطمینان از عمکلرد درست آن ضروری است.

توصیه می شود که کارکنان خدمات بهداشت و درمان با تست مثبت یا مشکوک به بیماری ماسک یا رسپیراتورهای زیر را علاوه بر وسایل حفاظت فردی استاندارد بپوشند:

• ماسک پزشکی در زمان غیاب تولید فرایندهای مولد ایروسول
  • رسپیراتور N95 یا FFP2 و FFP3 استاندارد یا معادل آن در مجموعه های خدمات درمانی برای بیماران. این ماسک ها توسط کارکنان نیز می تواند استفاده شوند به خصوص اگر هزینه آن برای آن سیستم موضوعیت ندارد.
  • برای دیگر نقاط که احتمال انتشار خوشه ای کرونا هست استفاده همگانی ماسک توصیه می شود. در محل هایی که احتمال انتقال وجوود دارد لازم است به طور مدام پوشیده شود. ماسک های شامل دریچه بازدمی به خاطر انتشار ویروس توصیه نمی شود.

به منظور مدیریت ماسک نیز باید اقدامات زیر صورت گیرد:

• برای هرنوع ماسک استفاده، انبار و شست و شوی و دفع از عناصر لازم برای اطمینان از کارایی آن در جلوگیری از انتقال بیماری است. سازمان جهانی بهداشت توصیه های زیر را در این مورد دارد:
  • شست و شوی دست قبل از گذاشتن ماسک
  • بررسی ماسک جهت سوراخ یا شکاف احتمالی و عدم استفاده از ماسک های آسیب دیده
  • قرار دادن ماسک با احتیاط با اطمینان از اینکه دهان و بینی را به طور کامل می پوشاند.
  • اجتناب از تماس با ماسک در زمانی که آن را پوشیده اید. اگر ماسک به طور تصادفی مورد تماس قرار گرفت، دست خود را بشویید.
  • ماسک را با تکنیک مناسب بردارید. از تماس با جلوی ماسک اجتناب شود و آن را از پشت باز و دفع کنید.
  • ماسک را در زمان دفع یا قبل از شست و شو در زمان دیگر داخل یک کیسه پلاستیک قرار دهید.
  • هیچ گاه ماسک را زیر چانه یا گردن یا دور بازو و مچ قرار ندهید.
  • ماسک های یک بار مصرف را فقط یکبار استفاده کنید و بعد از استفاده ان را دفع کنید.
  • ماسک خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • ماسک های پارچه ای را در دمای 60 درجه سانتیگراد حداقل روزی یکبار بشویید. اگر امکان پذیر نیست آن را در آب داغ وارد کرده و سپش با شوینده یا صابون به مدت یک دقیقه بشویید.

نسخه لاتین راهنما