چشم انداز و خط مشی

رسالت و خط مشی گروه بهداشت حرفه ای:

تحقق اهداف عالی اصول 29 و43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و توزیع عادلانه امکانات سلامتی به گروههای شاغل و آسیب پذیرجامعه و همچنین تحقق اهداف شبکه های بهداشتی درمانی کشور با تکیه بر محورهای ارتقاء سطح سلامت شاغلین، گسترش فرهنگ خدمات بهداشت شغلی، جلب مشارکت کارگران و کارفرمایان و آموزش موازین بهداشت و سلامت شغلی مهمترین رسالت واحد بهداشت حرفه ای می باشد.

کمیته‌ مشترک‌ سازمان‌ بهداشت‌ جهانی‌ (WHO ) وسازمان‌ بین‌ المللی‌ کار(ILO) که‌ درسال‌ 1953 در ژنو تشکیل ‌شد اهداف بهداشت‌ حرفه‌ای‌ را چنین‌ ترسیم‌ نمود :

  1. تامین‌ ، حفظ و ارتقاء عالیترین‌ درجه‌ ممکن‌ سلامت‌ جسمی‌ - روانی‌ و اجتماعی‌ کلیه‌ شاغلین‌
  2. پیشگیری‌ از حوادث‌ و بیماریهای‌ ناشی ‌از کار و صیانت‌ شاغلین‌ از خطراتی ‌که‌ آنها را در محیط کار تهدید می‌ کند.
  3. به کار گماردن‌ شاغلین‌ در کارهای‌ متناسب‌ با قابلیت های‌ جسمی‌، روانی‌ آنها و به‌ عبارت‌ دیگرتطبیق‌ کار با کارگر

اهم وظایف گروه:

  1. برنامه ریزی اجرای طرح ها و برنامه‌های بهداشت حرفه ای ابلاغ شده از مرکز سلامت محیط و کار
  2. اجرای برنامه بازرسی هدفمند از واحدهای صنعتی و صنفی
  3. برنامه ریزی جهت سالمسازی و کنترل عوامل زیان آور محیط کار
  4. بررسی و اظهارنظر در خصوص درخواست متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور
  5. برنامه ریزی جهت انجام معاینات سلامت شغلی کارگران و پایش و نظارت بر مراکز ارائه دهنده خدمات طب کار
  6. برنامه ریزی جهت ارتقای خدمات مهندسی بهداشت حرفه‌ای و سنجش عوامل زیان آور محیط کار
  7. برنامه ریزی جهت ارتقاء سطح دانش فنی کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع
  8. رسیدگی به شکایات کارگری در خصوص بیماری های ناشی از کار و شرایط بهداشتی کارگاه های صنعتی
  9. برنامه ریزی جهت پایش واحد های بهداشت حرفه ای مراکز بهداشت تابعه
  10. بازرسی و نظارت بر اجرای پروتکل های بهداشت حرفه ای در بیمارستان ها، معادن، زندان و اصناف روستایی (کشاورزی، دامداری، قالیبافی)
  11. نظارت بر خانه های بهداشت کارگری مستقر در صنایع
  12. برنامه ریزی جهت تامین و ارتقاء سلامت عوامل اجرایی پسماند
  13. برنامه ریزی جهت تامین منابع مورد نیاز برای اجرای برنامه ها و طرح های بهداشت حرفه ای
  14. برنامه ریزی جهت تدوین و اجرای طرح های پژوهشی و تحقیقاتی

 

 

 

کلید واژه ها: خط مشی بهداشت حرفه ای